Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/562-3018

Bemutatkozás

A műanyag szatyrot (nálunk ingvállas neljonszatyornak nevezett) Sten Gustaf Thulin svéd mérnök találta fel az 1960-as évek elején. A Földet akarta megmenteni, a rengeteg fát, amiket a papír előállításához vágtak ki, mert akkor az emberek papírtáskákat használtak vásárláshoz. Ugyanazt szerette volna, amit most is szeretnénk, tartós, sokáig használható terméket, hogy mindig vigye magával mindenki, ezt használja papírtáska helyett.. Sajnos egyszer használatos termékké vált, így most mi a nejlonszatyroktól (és egyéb több száz év alatt lebomló csomagolástól) szeretnénk megmenteni a Földet.

A ZZ márka gyökerei ekkor, régen eredeztek. A Nagymamám nem szerette a nejlonszatyrokat, még akkor sem, amikor nagy divat lett a múlt században a reklámszatyor, mert hogy is passzolhat egy elegáns szetthez egy "csúnya" ​ műanyag ​szatyor. Márpedig egy nőnek mindig kell egy second bag! Így inkább varrt magának textil szatyrokat. Máig megvan egy olyan bevásárló, amit Anyukámnak varrt a 70-es évek elején, ma is használható. Egyes tudósok szerint egy textilből varrt szatyor is csak akkor lesz környezetbarát, ha legalább 130-szor használjuk, mielőtt kidobjuk. Azért ez nem olyan nehezen teljesíthető, ékes bizonyítéka a majd' ötven éves szatyrom. 2013-ban Anyukám is szép színes textil bevásárlótáskákat kezdett készíteni, amit először a Meskán és vásárokban árusított. Miután csatlakoztam a tervezéshez, és készítéshez, ezeket követték az egyéb nejlonzacskó és más egyszer használatos csomagolást helyettesítő termékek, mindenféle textilzsákok, textilszalvéták, ételtasakok stb.. Majd nevet is kaptak és online boltot 2019-ben: ZZ-ZéróZacskó

Természetgyógyász - Kineziológus segítő főtevékenységem során fontosnak tartom a hozzám forduló emberek testi - lelki - szellemi egyensúlyának visszaszerzését és megőrzését. Úgy érzem, ezzel egyenesen arányos küldetés, hogy hozzájáruljak akár egy picivel is, a Föld egészségének megőrzéséhez, visszaszerzéséhez is.

Sokszor újrahasználható, egyedi, kézműves termékeket kínálok, színesek, öröm kézbe venni őket. Alternatívák a több száz év alatt lebomló nejlonzacskók, folpackok, alufóliák helyett. Tartósságuk miatt nagy mértékben csökkentheted használatukkal a környezeti terhelést.

Egyszer egy vásárló azt írta: most divat a környezetvédelem, remélem, nemcsak múló divat, hanem beépül az emberek mindennapjaiba, gondolkodásába, és a felnövő nemzedékeknek ez lesz a természetes!

A saját tervezésű és gyártású termékek mellett helyet kapnak a  webáruházban más magyar készítők termékei is, célkitűzésem: itt csak MAGYAR terméket lehet vásárolni. Amennyiben hazai készítőktől vásárolsz azzal is csökkented ökolábnyomodat.

Nem mellesleg hazai kisvállalkozókat támogatsz, amiért hálás köszönet!

Diána